Istoric

ISTORICUL SCOLII

 

          SCOALA GIMNAZIALA NR. 55, situata in Bucuresti, Sos. Industriilor nr. 46, sector 3, a fost infiintata in anul 1958 sub denumirea de “Scoala de 7 ani  Nr. 55”.

          A functionat sub aceasta denumire pana in anul 1962, data de la care s-a numit “Scoala de 8 ani Nr. 55”, Raionul 23 August, Bucuresti.

          Fiind situata in imediata apropiere a Uzinelor “Republica” si “Faur”, zona cu o populatie muncitoreasca bine definita, pentru o lunga perioada de timp, s-a dezvoltat in permanenta, oferind o educatie de calitate asa cum rezulta din documentele de isorie din arhiva scolii.

          Din anul 1972, populatia scolara fiind intr-o permanenta crestere, scoala devenind neincapatoare, a fost construit un nou corp de cladire, astfel ca pana in ziua de astazi, scoala functioneaza cu 18 sali de clasa, 4 laboratoare (fizica, chimie, biologie, informatica) si peste 900 de elevi.

          Incepand cu anul scolar 1996-1997, ca noutate, Scoala Gimnaziala Nr. 55, in conformitate cu Legea Invatamantului cu privire la “Alternativele Educationale” a fost prima scoala din Bucuresti care a aplicat aceasta alternativa in cadrul Programului “STEP BY STEP”, pastrandu-se si in prezent.

          In conformitate cu Hotararea Consiliului Local nr. 199 din 28.07.2014, la data de 01.09.2014, Scoala Gimnaziala Nr. 55 a fuzionat prin absorbtie cu Gradinita Nr. 284 “Step by Step”, astfel regasindu-se 3 forme de invatamant: nivel prescolar (Grupa mica, Grupa mijlocie, Grupa mare si Grupa mare “Step by step”), nivel primar (Pregatitoare, clasele I – IV, din care clase Step by step), nivel secundar inferior – gimnazial (clasele V-VIII).

          Actualmente, Scoala Gimnaziala Nr. 55 are o pozitie bine definita in cadrul Sectorului 3, anual fiind inscisa la numeroase concursuri si olimpiade scolare, pregatite de un corp profesoral de inalta calitate profesionala si morala (cadre didactice, majoritatea cu gradul didactic I). Are o dotare corespunzatoare; clasele, laboratoarele si cabinetele scolare fiind dotate cu mobilier modern, calculatoare si linie de internet proprie.